Wat zijn de voordelen van Aloe Vera?

Aloë Vera is officieel een lelie. Het ziet er uit als een cactusachtige plant, en heeft vele voordelen voor de algemene gezondheid. 
Je vindt het daarom in een heleboel producten voor zowel uitwendig als inwendig gebruik. Ben je benieuwd naar deze voordelen? We zetten enkele even op een rijtje:

Huidverzorging

Aloë Vera is erg huidvriendelijk dankzij de neutrale pH. Daarom vind je het in verschillende verzorgingsproducten. Het geeft je huid een heldere uitstraling en kan donkere vlekken verlichten. De Aloë Vera gel uit de plant kan de huid sneller doen genezen. Daarom is het een prima middel tegen zonnebrand, puistjes en lichte brandwonden. Gebruik dagelijks wat pure Aloë Vera gel om je huid te hydrateren. Je huid wordt er soepeler van.

Haarverzorging

Ook voor het haar en het hoofdhuid heeft Aloë Vera vele voordelen. In bepaalde culturen fungeert Aloë Vera als shampoo en conditioner. Het versterkt, voorkomt haarverlies en verwijderd schadelijke stoffen van het haar. Masseer enkele minuten wat Aloë Vera in je hoofdhuid om haarroos te behandelen. Daarna uitspoelen.

Gewichtsverlies

Afslanken op een natuurlijke manier? Met Aloë Vera-sap kan je eenvoudig wat gewicht verliezen. Door dit middeltje met enige regelmaat te drinken wordt je stofwisseling gestabiliseerd. Dit leidt tot een snellere verbranding van vetten.

Om je gezicht schoon te maken

In Aloë Vera zitten er antibacteriële mineralen die mild genoeg zijn voor een gevoelige huid. Voorkom puistjes of uitslag door je huid met Aloë Vera schoon te maken.

Voorkom rimpels

Zo zit Aloë Vera ook boordevol vitamines C en E. Deze vitamines zijn essentieel voor een stevige huid. Meng wat Aloë Vera met extra vergie kokosolie voor een hydraterende anti-rimpel creme. Aloë Vera-gel dringt bijna vier keer zo snel als water in de huid. Dus zelfs de onderste huidlagen kunnen genieten van de voordelen van de gel.

Eczeem behandelen

Om eczeem te behandelen kan je pure Aloë Vera op de eczeem-huid smeren.Aloë Vera kan ontstekingen, zwelling en ook jeuk te verminderen. Je kan de werking hiervan versterken door regelmatig Aloë Vera drank te drinken. Deze sap versterkt je immuunsysteem.

Diabetes

Inwendig gebruik van Aloë Vera is goed voor diabeten omdat het het bloedsuikerniveau reguleert. Raadpleeg eerst je arts voordat je het sap regelmatig gaat gebruiken. Die zal de juiste dosering aangeven.

Versterkt het immuunsysteem

Dit is een van de belangrijkste voordelen van Aloë Vera. Drink regelmatig Aloë Vera-sap om je lichaam de nodige aminozuren te geven. Daarnaast is het een goede bron van vitaminen C en E.

Aandoeningen van het maagdarmstelsel

Personen die leiden aan spijsverteringsproblemen, maagzuurproblemen, maagzweren, aambeien, urineweginfecties, colitis, prostaatproblemen, reumatische pijn en artritis, hebben ook baat bij het regelmatig drinken van Aloë Vera-sap.

Hoe moet je Aloë Vera gebruiken?

Aloë Vera komt in verschillende producten voor. Je vindt het in shampoo, conditioner, huidcrème, voeding, sappen, pillen en in verschillende zeepsoorten. Pure Aloë Vera gel wordt ook verkocht en die kan je makkelijk op je huid aanbrengen. Voor de Paleo-ers onder ons: Aloë Vera is ook toegestaan tijdens het Paleo Dieet!

zondag, maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag
januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,novemberdecember
Niet gevoeg artikelen op voorraad. Er zijn er nog [max].
Toevoegen aan verlanglijstBekijk verlanglijstVerwijder van verlanglijst