Aloë Vera in de acne behandeling

De antiseptische en schimmelwerende eigenschappen van de Aloë Vera-plant, gecombineerd met de hydratatie en het versterkende effect van mannanen, stellen Aloë Vera in staat om de verschillende symptomen en effecten van acne op veel verschillende niveaus aan te pakken.

Aloe Vera al geprobeerd?

Wanneer we last hebben van acne, proberen we vaak van alles uit. Van tandpasta die puistjes kan uitdrogen en zal laten verdwijnen tot middeltjes te koop zijn bij de drogist maar erg agressief kunnen zijn.

Er zijn vele methodes om van acne af te komen of om het in ieder geval te verbeteren, maar heb je ooit gedacht aan Aloë Vera? Dit is een natuurlijk middel waardoor de kans op een allergische reactie een stuk kleiner is en je niet te maken hebt met ingrediënten die nogal heftig zijn voor de huid.

Aloe Vera bij acne

Aloë Vera is een plant en het werkende product uit de plant heet aloe. Wat de oorzaak van je acne ook is, de kans is groot dat Aloë Vera je kan helpen.
Aloe Vera zal je acne én huid niet agressief aanpakken. Bepaalde crèmes kunnen acne dan wel tegengaan, maar zijn absoluut niet gezond voor de huid, in tegenstelling tot Aloë Vera. Dit is niet alleen goed voor een huid met acne, maar ook voor de gewone huid die wel wat verbetering kan gebruiken. De meeste crèmes zijn eigenlijk helemaal niet geschikt voor een gevoelige huid (met acne), maar Aloë Vera is dat wel.

Huidgenezing

Aloë Vera is te koop in allerlei varianten. Denk aan capsules, drank en gel. Bij acne is een creme toch het meest verstandig. Hierdoor zal de Aloë Vera zijn werk zeer plaatselijk doen en ben je sneller verlost van de acne.

Aloë Vera en acne is dus absoluut aan te raden. Wat Aloë Vera naast het tegengaan van acne ook doet, is zorgen voor genezing van de beschadigde huid.
Door acne kun je littekens hebben, maar Aloë Vera kan deze in ieder geval verminderen.

Hydrateren is zeker bij acne erg belangrijk. Aloe Vera heeft van nature de eigenschap goed te hydrateren.

De routine

1. Reinig het gezicht minimaal twee keer per dag. Droog je gezicht altijd goed af met een handdoek.

2. Breng een toner aan op het schoongemaakte gebied, met een wettenbolletje.

3. Voor de hydratatie van de vettige acne-huid gebruik je een gezichtsgel. Op de rest van het lichaam gebruik je een lichaamsgel.

4. Twee keer per week een extra behandeling door een exfoliant (scrub) te gebruiken. Om de huid te reinigen maak je ronddraaiende bewegingen met de scrub. Was daarna af met warm water.
Breng de gezichtsgel aan, voor het slapen gaan.
Best doe je deze behandeling dus voor je naar bed gaat.
De laatste stap maakt de huid zacht, gehydrateerd en minder rood.

5. Om de resultaten te versnellen is het aangeraden om een Aloë Vera drank te gebruiken, in combinatie met deze behandeling.

-> Ga naar de acne producten.

Gebruik de kortingscode AcneBehandeling voor 5% extra korting op de producten in deze categorie. Minimaal 3 producten, en niet geldig in combinatie met andere kortingscodes of bundels.

Nadelen van Aloe Vera?

Het prettige is: er zijn geen nadelen aan Aloë Vera. Doordat het een natuurlijk middel is, is de kans op bijwerkingen ontzettend klein, in tegenstelling tot andere producten.

Over het algemeen kiezen de meeste mensen al snel voor agressieve producten omdat acne nou eenmaal lastig op te lossen is.

Aloë Vera in de strijd tegen acne, is dus een geweldig alternatief. Zonder gekke trucjes of gebruik van dure en agressieve crèmes of pillen met vervelende bijwerkingen.