Aloe Vera als verzorging bij droge handen

Aloë Vera werkt perfect bij allerlei kwaaltjes die te maken hebben met de huid. Denk aan de vervelende aandoening acne waar veel mensen last van hebben.

Ook bij het herstellen van de huid bij onder andere littekens is Aloë Vera gel een aanrader. Littekens kunnen zo stukken minder zichtbaar worden en een product met Aloë Vera kan nog 1,5 jaar nadat het litteken ontstaan is worden gebruikt. Het heeft echter nog een heel belangrijke eigenschap: tegen droge handen, en herstel van droge handen!

Aloe Vera bij droge handen

Aloë Vera is perfect voor wanneer je last hebt van een (extreem) droge huid of droge handen.
Het is belangrijk om goed te kijken of een crème geschikt is voor de handen. Wanneer je kiest voor een
Aloë Vera creme, kun je die overal op het lichaam gebruiken. Handen zijn vaak al snel gevoeliger dan bijvoorbeeld benen en je wilt dan ook niet kiezen voor een crème waarin een parfum verwerkt is. Totaal onnodig en het zal je huid niet verder helpen.

Aloe Vera in de winter

In de winter heeft het lichaam al snel een tekort aan belangrijke bouwstoffen. Denk aan vitamine D en een verminderde weerstand.

Je wordt in de herfst – winter een stuk sneller ziek, maar ook de huid kan het flink te verduren krijgen. Zo ook je handen. Een paar keer je handen wassen, en je handen zijn ontzettend droog.
 
Een droge huid kan verder gaan dan slechts schilfertjes. Zo kunnen er zelfs barsten ontstaan in de huid en weet je dat het helemaal mis is. Je zult hier dan ook behoorlijk last van krijgen.

Aloe Vera voor extra hydratie

Wanneer je zoekt naar een middel dat geschikt is voor het lichaam en de handen, is Aloë Vera zeker het juiste middel.
Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd wordt en kan bovendien de meest droge huid weer soepel en glad maken.

Zelfs als je al last hebt van een gebarsten huid, bijvoorbeeld rondom de knokkels, kan Aloë Vera je verder helpen. Het prettige aan dit soort crèmes is bovendien dat ze snel intrekken, want je wilt niet urenlang rondlopen met een crème op je handen die maar niet intrekt.

Doordat je je handen zoveel gebruikt is een gel of crème die snel intrekt erg belangrijk. Echter is het vele gebruik van onze handen ook vaak de oorzaak van droge handen. Je kunt het handen wassen beter een beetje beperken om de droge huid te voorkomen. Lukt dat niet? Dan kun je bijvoorbeeld gerust de Aloë Vera desinfectiespray gebruiken.
Vergeet ook zeker niet om ook de nagelriemen eens goed in te smeren, want ook deze kunnen wel wat extra verzorging gebruiken.

Dus als je altijd last hebt van droge handen, is Aloë Vera je redder in nood!